?

Avvisning, ensomhet og vonde følelser

Kvinne 27 . 28 Oktober 2019
Spørsmål

Jeg har det veldig tungt for tiden. Hatt det lenge, men nå blusser alt opp igjen. Ekskjæresten min vil ikke vite om meg, har fått ny kjæreste. Jeg prøver å forklare vennene mine hvor vondt jeg har det, men det dytter folk enda lenger unna meg. Jeg føler meg ekstremt ensom. Alle vennene mine er de jeg studerer med og de har enten venner utenfor studiet eller kjæreste.

Jeg prøver å spørre om å finne på noe, hinter og direkte sier at jeg føler meg ensom - men ingen vil hjelpe meg med det. Jeg kommer hjem og har konstant angst, sover også veldig dårlig. Ensomheten er vond. Jeg har tidligere drevet mye med selvskading og vært suicidal, jeg er det nå igjen og ser ikke poenget med noe. Ingen vil savne meg, tenker jeg. Men i tillegg er jeg for pinglete til å ta livet av meg, men jeg har det så vondt og ser ingen utvei. Jeg prøver å nå ut til exen min, fordi ensomheten tvinger meg, får selvfølgelig ikke svar.Jeg føler meg hjelpesløs. Studiet gir ikke glede mer, føler meg som den enste uten liv.

Kvinne (27)
Fagperson svarer
Hei

Det høres ut som du har det veldig vanskelig for tiden. På bakgrunn av det du beskriver, som for meg fremstår som alvorlig, vil jeg råde deg til deg å søke profesjonell hjelp. Dette finnes det god hjelp for og jeg er sikker på at du vil kunne få det bedre.

Jeg anbefaler deg å snakke med din fastlege, da han/hun kan støtte deg og henvise deg til riktig hjelp. 

Om du er student på et lærested som tilhører SiO, er du også velkommen til å ta kontakt med SiO Psykisk Helse (sio.no/helse telefon: 22 85 33 00 Man - Fre 8.15-11.00 og 12.30-14.30), så vil du bli satt opp til en samtale der vi finner ut av hva du trenger videre. Husk imidlertid at SiO ikke har akuttfunksjon. Dersom det haster bør du heller bruke fastlege og/eller legevakt. 

Ved akutte situasjoner, ringe legevakten 116 117 eller nødnummer 113.

Her kan du snakke med noen anonymt:

  • Mental Helse 116 123 (hele døgnet)
  • Røde Kors 800 33 321 (hele døgnet)
  • Kirken SOS: 22 40 00 40
  • Chat med Kirkens SOS på www.soschat.no hver dag fra 18.30-22.30 (fredag frem til 01.30) .



Vennlig hilsen,

Psykologen, SiO Helse

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?